Ziarele europene i-au refuzat lui Viktor Orban publicarea unui manifest cu caracter extremist

0

Mai multe ziare europene i-au refuzat premierului ungar Viktor Orban publicarea unui manifest cu caracter extremist. Mai multe ziare europene i-au refuzat premierului ungar Viktor Orban publicarea unui manifest în șapte puncte prin care acesta își rezumă viziunea asupra viitorului Uniunii Europene, respectivele mass-media motivându-și refuzul prin faptul că nu doresc să ofere spațiu publicitar unui politician pe care-l acuză că încalcă drepturile omului sau libertatea presei.

 

Ziarul belgian De Standaard nu doar a respins cererea premierului ungar, dar în locul unde și-ar fi găsit locul mesajul lui Viktor Orban a publicat propriul mesaj în culorile curcubeului, steagul simbol al comunității LGBT. În acest mesaj a fost inclus textul ”Dragă Viktor Orban, legile nu trebuie să facă niciodată distincție între dragoste și dragoste”, o exprimare a criticilor europene față de recenta lege a Ungariei împotriva promovării homosexualității în școli.

Printre ziarele care au refuzat publicarea mesajului premierului ungar se numără The Times of Malta, Dagens Nyheter din Suedia și alte două publicații belgiene, La Libre Belgique și De Morgen.

Vezi și Viktor Orban, în vizorul oficialilor din Slovienia și Croația

Mesajul a apărut în schimb în publicațiile Le Figaro din Franța, ABC din Spania, Jyllands-Posten din Danemarca și Mlada fronta Dnes din Republica Cehă.

”La Bruxelles se construiește un super-stat pentru care nimeni nu și-a dat acordul” și ”noi spunem ‘nu’ unui imperiu european”, este menționat în primul punct al manifestului guvernului de la Budapesta.

Acesta consideră în continuare că integrarea europeană trebuie să fie un mijloc, nu un scop în sine și în UE ”deciziile trebuie luate de liderii aleși, nu de ONG-uri”, iar statul de drept nu trebuie să fie ”externalizat”.

”Trebuie să restabilim democrația europeană. Parlamentul European s-a dovedit a fi o cale fără ieșire. Acesta reprezintă exclusiv propriile sale interese ideologice și instituționale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naționale”, mai notează Viktor Orban în acel document, la finalul căruia cere admiterea Serbiei în UE.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele