Maia Sandu, avertisment teribil pentru poporul Republicii Moldova. Cine sunt persoanele care riscă să rămână fără cetățenie

2
- Reclama -

În cursul zilei de luni, Maia Sandu a transmis un avertisment către toți cetățenii Republicii Moldova, în contextul în care o parte dintre aceștia ar putea merge să lupte în războiul din Ucraina, de partea Rusiei.

În cadrul aceluiași anunț, președintele Republicii Moldova a explicat cu ce probleme de securitate se ocnfruntă țara sa, dar și ce măsuri vor fi luate pentru a evita pericolele existente la câțiva km de teritoriul țării.

Trădătorii din Republica Moldova, asupru sancționați de conducere

Mai mulți cetățeni moldoveni riscă să rămână fără cetățenie, dacă aceștia vor fi mobilizați să lupte de partea agresorului împotriva Ucrainei. Maia Sandu a anunțat că avertismentul este valabil în primul rând pentru bărbații care au și cetățenie rusă, dar și pentru cei cu o singură cetățenie.

Amenințarea mobilizării pe câmpul de luptă a cetățenilor moldoveni a venit odată cu mobilizarea parțială din Rusia, 300.000 de rezerviști fiind obligați să se înroleze în armată pentru a lupta în război.

Având în vedere existența a 200.000 de cetățeni care trăiesc în regiunea separatistă moldovenească, Transnistria, Maia Sandu și oficialii Republicii Moldova iau în calcul posibilitatea ca Vladimir Putin să mobilizeze o parte dintre aceștia pe câmpul de luptă. În această situație, bărbaților care acceptă trecerea pe front de partea Rusiei, fie ea și pe o sumă de bani semnificativă, le va fi retrasă cetățenia moldovenească.

- Reclama -

”Există riscul de mobilizare a cetăţenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale ţării. Pentru a descuraja asemenea acţiuni, analizăm oportunitatea revocării cetăţeniei moldoveneşti pentru cei cu cetăţenia Republicii Moldova şi a Federaţiei Ruse care vor lupta de partea agresorului.

La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetăţenia R. Moldova fără cetăţenia Rusiei şi se înrolează de partea agresorului”, a transmis Maia Sandu.

Regiunea transnistriană, în pericol

În cadrul aceleiași declarații, liderul Republicii Moldova a dezvăluit că, din cauza creșterii incidentelor din zona de securitate a regiunii transnistriene, membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au făcut recomandări privind monitorizarea mai riguroasă a situaţiei, având în vedere amenințări subliminale la adresa siguranței Republicii Moldova.

Maia Sandu a menționat și faptul că cetăţenii participă la controale neconforme cu misiunea de ”pacificare”, subliniind faptul că riscurile de securitate sunt în creştere, autoritățile fiind nevoite să consolideze toate structurile de forţă.

Odată cu decretarea mobilizării parțiale din Rusia, Ministerul de Externe al Reublicii Moldova a dat asigurări cu privire la acordarea asistenței pentru cetățenii care se află în Rusia, dar doresc să se întoarcă acasă pentru a fi în siguranță.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele