Mânaţi măi: Radu Mazăre cere azil politic în Madagascar

0

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Mazăre susţine, într-o scrisoare adresată “tuturor autorităţilor interesate din România”, că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este “o ţintă politică a statului paralel”, iar în România nu mai are “nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială”. El mai spune că se va întoarce atunci când în ţară va exista “o justiţie reală”, informează news.ro.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română.

În luna iulie a acestui an, Radu Mazăre a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, dar decizia nu este definitivă. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro.Radu Mazăre mai este judecat şi în alte dosare, acestea aflându-se pe rolul primei instanţei.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele