Manechin cu chipul Gretei Thunberg, găsit spânzurat sub un pod din Roma

0

Parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru ameninţări agravante după descoperirea unui manechin cu chipul Gretei Thunberg, spânzurat sub un pod din oraş, au anunţat luni presa italiană.

Postată pe reţelele sociale, fotografia cu manechinul care poartă două împletituri similare cu cele ale tinerei activiste suedeze în vârstă de 16 ani arată şi un panou prins de parapetul podului cu inscripţia în limba engleză ‘Greta is your god’ (Greta este Dumnezeul tău).

Membri ai clasei politice au reacţionat după publicarea imaginii, primarul Romei Virginia Raggi (Mişcarea 5 Stele, antisistem) exprimând pe Twitter ‘solidaritatea’ oraşului său cu familia Gretei Thunberg şi liderul Partidului Democrat (stânga, la putere în Italia) Nicola Zingaretti condamnând ‘violenţa macabră’ a unui gest ai cărui autori ‘nu respectă ideile pe care nu le împărtăşesc’, informează Agerpres.

Greta Thunberg a lansat în urmă cu un an mişcarea ‘Fridays for future’, cerând elevilor din întreaga lume să lipsească de la cursuri în fiecare vineri pentru a protesta împotriva încălzirii globale.

Citește și Vladimir Putin a criticat-o pe Greta Thunberg: ”Este o tânără dezinformată”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele