Manipularea PSD continuă și din opoziție

0

PSD anunță miercuri, într-un comunicat de presă, că ”se va opune oricărei tentative a Guvernului PNL de a majora vârsta de pensionare la 70 de ani” și descrie propunerea premierului Orban ca salariații să poată opta pentru prelungirea perioadei de activitate până la 70 de ani drept ”un dar otrăvit”.

 

”Declarațiile recente ale reprezentanților PNL arată că această măsură este avută în vedere de Guvern, chiar dacă nu s-a luat „încă” o astfel de decizie și nu s-a discutat „deocamdată” un astfel de proiect”, arată PSD în comunicatul citat.

Nici PNL, nici guvernul și nici premierul Ludovic Orban nu au enunțat posibilitatea creșterii vârstei de pensionare, un subiect extrem de sensibil oriunde în lume. Recent, guvernele din Franța și Rusia s-au confruntat cu proteste masive din cauza intenției de a propune creșterea vârstei de pensionare.

 

De altfel, Ludovic Orban a catalogat marți zvonurile despre aceast subiect drept „fake news marca unei anumite părţi”.

 

”În anumite domenii cum sunt Educaţie, Cultură, Sănătate sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zicem până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă. Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor cum este cazul Educaţiei să se reia din an în an dacă vrea directorul şcolii pe ochi frumoşi să-l mai lase un an să vină să predea. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi pe ce perioadă, dacă vrea să se pensioneze la 69 să se pensioneze la 69”, a spus marți Ludovic Orban.

Citește și: Peste 9.000 de români încasează pensii special. Pensionarii de lux primesc, în medie, peste 18.000 de lei pe lună

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele