Iohannis crede că majoritatea PSD-ALDE-UDMR se opune reformelor în justiție de care beneficiază clanurile de interlopi

0
Iohannis
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că fenomenul clanurilor de interlopi este îngrijorător şi a susţinut că există o preocupare „serioasă” din partea instituţiilor statului, dar aceste lucruri nu pot fi reparate de pe o săptămână pe alta.

 

„Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare, dar, în acelaşi timp, putem să vedem că există o preocupare serioasă şi intensă şi la Interne şi la marile Parchete şi la Ministerul Justiţiei, însă trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt. Nu se poate repara de pe o săptămâna pe alta ce s-a stricat în 30 de ani sau, dacă vreţi să fiu mult mai complet şi mai acid politic, să ne amintim cu tristeţe, că altfel nu pot să-mi amintesc, de cei trei ani de guvernare PSD, în care PSD a încercat cu toată forţa să distrugă legile justiţiei, să pună cizma pe gâtul justiţiei din România, să-i apere pe penali în detrimentul oamenilor cinstiţi. Asta se vede acum pe străzi”, a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

București: dispozitive speciale de poliţişti, mascaţi şi jandarmi, după uciderea liderului clanului Duduianu, în stradă

Iohannis a adăugat că Executivul vine cu măsuri, dar majoritatea PSD „se opune” în Parlament reformelor necesare în domeniul Justiţiei. Președintele nu pune numește însă ALDE și UDMR, partidele care fac parte din ”majoritatea PSD”.

- Reclama -

Senatorii din PSD-ALDE fug de iniţiativa legislativă „Fără penali în funcţii publice”

„Actualul Guvern vine cu măsuri, dar, când ajungem în Parlament, aceeaşi majoritate pesedistă care încă se opune la reformele necesare în domeniul justiţiei. Asta nu ne face să ne oprim. Vom merge mai departe şi vom găsi soluţiile care se cuvin pentru a pune lucrurile la locul lor, pentru ca infractorii să fie puşi la puşcărie şi oamenii cinstiţi să fie apăraţi de instituţiile statului, nu invers cum, din păcate, am avut tendinţa în anii de guvernare pesedistă”, a susţinut preşedintele Iohannis.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele