Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: dezmăţ la stat cu mii de angajări şi tot felul de pile

Stefan Alexiu
Marcel Ciolacu

Viitorul premier, dacă rotativa între PSD și PNL va avea loc, Marcel Ciolacu, este supărat foc pe risipa bugetară, pe sistemul de pile și relații sub care se angajează pe criterii politice oameni la stat. Sigur, PSD-ul este în mod tradițional un generator de astfel de conduite, la fel și PNL-ul de astăzi.

 

Șeful PSD a spus: ”De unde luăm banii dacă nu vreţi să facem nimic? Sunteţi în guvern, spuneţi voi de unde luăm banii? Cum faci deficitul la anul? Vă aduc aminte că am avut o iarna uşoară, dar dacă va veni una grea?”, i-a întrebat Ciolacu pe liderii coaliției. Liderul PSD le mai spune că ”nu se taie nici un salariu” la bugetari, dar că nu mai vrea în schimb ”dezmăţ la stat cu mii de angajări şi tot felul de pile”.

Ca viitor Premier, lui Ciolacu nu-i convine problema resurselor bugetare mici și a deficitului bugetar care ar trebui redus anul viitor la 3% din PIB. Lui Ciolacu și PSD-ului îi trebuie bani la buget pentru anul viitor, anii preelectorali și cei electorali fiind cunoscuți pentru pomenile electorale care îi caracterizează.

Acesta este motivul pentru care a propus supraimpozitarea veniturilor bugetarilor care depășesc salariul președintelui României (aproximativ 25.000 de lei brut).

Citește și Contre Ciucă – Drulă pe tema desființării pensiilor speciale / Ciolacu nu mai vrea angajări la stat

Ce spun politicienii României despre deficit, salarii la stat sau pensii speciale

Marcel Ciolacu (PSD): Văd că am ajuns şi noi să găsim explicaţii cum nu se pot face reforme, aşa cum ne spun şi cei care sunt vizaţi de reforme. Cine îşi asumă deficitul excesiv în care ne-a aruncat Cîţu? Cine îşi asumă că au fost atât de proşti încât au băgat împrumuturile din PNRR şi cofinanţările în deficit? Iar la anul trebuie să ajungem la 3 la suta?

Citeste si...  Sondaj Avangarde: PSD 35%, PNL 20%, AUR 12%, USR 9%

Sorin Grindeanu (PSD): A7 este pe împrumut, de exemplu.

Marcel Ciolacu: Deci cum facem? De unde luăm banii dacă nu vreţi să facem nimic? Sunteţi în guvern, spuneţi voi de unde luăm banii? Cum faci deficitul la anul? Vă aduc aminte că am avut o iarna uşoară, dar dacă va veni una grea?

Kelemen Hunor (UDMR): Eu nu ştiu. Eu doar am spus că ar putea fi probleme.

Iulian Dumitrescu (PNL): Noi am crescut salariile şi am făcut angajari. Nu am avea cum decât să dam oameni afară.

Marcel Ciolacu: Credeţi că eu îi voi spune lui Câciu să omoare bugetarii? Nu se taie niciun salariu. Lumea trebuie să fie liniştită. În schimb, nu mai vreau dezmăţ la stat cu mii de angajări şi tot felul de pile.

Câciu (PSD): Vă propun blocarea posturilor în sistemul public, cu excepţia celor care au susţinut deja proba scrisă a examenului.

Paul Stănescu (PSD): E normal, oameni buni, să nu poţi cumula pensia cu salariul la stat.

Kelemen Hunor: Vă spun că lumea va da în judecată şi va câştiga. Şi vom plăti ani de zile cum s-a mai întâmplat.

Marcel Ciolacu: Să facem măcar pentru zona de speciali, în prima fază. Nu este normal aşa ceva.

Nicolae Ciucă (PNL): Eu vă spun că nu trebuie prin ordonanţă, ci prin lege în Parlament. Altfel e neconstituţional.

Marcel Ciolacu: Dorneanu are 120.000 de lei pe lună. Fostul procuror general (Augustin Lazăr – n.r.) are 130.000 de lei.

Marcel Ciolacu: Nu aduce nimic bun să o tot pasăm de la unii la alţii. Nu ne ajută la nimic. Văd că atunci când e bine, e bine pentru toţi, când e rău, e rau doar pentru unii.

Citeste si...  Dâncu îl face mincinos pe Dragnea

Rares Bogdan (PNL): Sunt perfect de acord.

Marcel Ciolacu: Să rămână impozitul de 16% pe profit, dar doar dacă este mai puţin de 1% din cifra de afaceri. Să punem impozit pe tot ce depăşeşte salariul preşedintelui.

Lucian Bode: Asta înseamna impozit progresiv inclusiv la privat. Altfel ar fi neconstituţional, iar PNL nu este de acord cu impozitul progresiv.

Nicolae Ciucă: Ministrul Finanţelor să facă o analiză până săptămâna viitoare şi să ne-o prezinte.


Distribuie articol:
1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *