Marcel Vela face lămuriri despre relația cu Raed Arafat

0

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a venit vineri cu precizări legate de relaţia sa cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, el declarând că în MAI “contradicţiile duc la progres”.

 

Întrebat despre relaţia pe care o are cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, Vela a precizat: “Nu ştiu cum aţi tras concluzia că ne-am certat. În MAI, contradicţiile, polemica duc la progres, drept dovadă că în viitorul cât mai apropiat se va zbura noaptea şi în Arad, Iaşi, Craiova şi Constanţa”.

 

Şi Raed Arafat a venit cu un răspuns: “Noi nu ne-am certat înainte”. Marcel Vela a participat la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe 2019

 

În luna decembrie, ministrul de Interne și Raed Arafat au purtat un dialog în contradictoriu pe marginea cazului de la Vâlcea, unde o ambulanță care transporta o fetiță în comă a ratat întâlnirea cu elicopterul SMURD. Aparatul nu putea zbura noaptea, iar Marcel Vela i-a cerut lui Raed Arafat ca elicopterele SMURD din toată țara să poată decola și ateriza pe timp de noapte. În prezent, pot face asta doar elicopterele din București și Târgu Mureș.

„Nu mai doresc să întâlnesc, să se repete, asemenea situații jenante, cu risc major să se piardă o viață. Și dacă salvezi viața unui copil sau a unui român îmi asum orice risc pentru a lua măsuri coercitive pentru cei care nu și-au îndeplinit sarcinile așa cum prevede legea. Pe viitor, nu se va mai repeta în mandatul meu o asemenea situație, când un copil a suferit. Să ne înțelegem! Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, ce grozav organizăm noi salvarea oamenilor și sâmbătă era să moară un copil. Din neglijență sau proastă organizare, să zic pe românește”, a spus Vela.

În replică, Raed Arafat a spus că „Era nevoie de piloți, domnule ministru!”, iar ministrul Vela a întrebat: „Ce ați făcut de 20 de ani să faceți rost de piloți? Nu îmi răspundeți, că știu! Deci avem elicoptere, avem medici, dar nu avem piloți. Dar avem oameni accidentați care mor. Români care mor pentru că noi nu avem piloți. Angajați piloți! Care e problema?”.

Raeda Arafat a explicat faptul că un pilot de elicopter SMURD are nevoie să fie minim 1.000 de ore de zbor ca să poată să fie comandant de aeronavă pe SMURD.

Citește și: Arafat: Nu se pune problema ca românul cu coronavirus să fie adus în țară

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele