Marea Britanie se distanțează de China, politic și economic

Guvernul despotic chinez acuză Marea Britanie de comportament slugarnic faţă de SUA

0
- Reclama -

Marea Britanie a luat decizia să ceară ajutorul Japoniei pentru construirea rețelei sale 5G, dar și să suspende tratatele de extrădare, chiar de luni, cu Hong Kong.

 

Publicaţia japoneză Nikkei, a relatat că excluderea Huawei din zona de 5G și căutarea unor noi furnizori este un nou pas în război comercial cu China.

Oficialii britanici s-au întâlnit joi cu omologii lor japonezi, la două zile după ce Marea Britanie a decis ca echipamentele Huawei să fie eliminate din reţelele 5G până la sfârşitul anului 2027, a relatat Nikkei.

În timp ce Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană, temerile legate de securitate l-au obligat pe premierul Johnson să aleagă între Statele Unite şi China, cântărind între o alianţă de importanţă majoră şi investiţii de miliarde de dolari.

- Reclama -

Începând din 2027, Huawei va fi exclusă din rețeaua 5G a Regatului Unit

Potrivit Nikkei, discuţiile cu Japonia reflectă efortul britanic de a atrage furnizori de echipamente noi pentru a stimula concurenţa şi a reduce costurile suportate de operatorii wireless.

Politica Chinei față de Hong Kong naște reacții

Şeful diplomaţiei britanice Dominic Raab, care a acuzat duminică China de încălcări „grave” ale drepturilor omului, va anunţa suspendarea tratatului în parlament.

O astfel de decizie reprezintă finalul a ceea ce fostul prim-ministru David Cameron a definit drept o „epocă de aur” a legăturilor dintre Regatul Unit şi a doua cea mai mare economie a lumii.

Milioane de locuitori din Hong Kong ar putea primi cetățenie britanică

Autorităţile britanice s-au declarat consternate de reprimarea revoltelor pro-democratice din Hong Kong şi de percepţia că Beijingul nu ar fi spus tot adevărul despre împrejurările izbucnirii epidemiei noului coronavirus pe teritoriul său, devenită pandemie.

Guvernul despotic chinez acuză Marea Britanie de comportament slugarnic faţă de SUA.

 

 

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele