Marinarii ruși au fost scufundați cu bună știință împreună cu crucișătorul Moscova

1
crucisator moskva

La aproape două luni de la scufundarea navei-amiral a rușilor în Marea Neagră, misterul planează asupra evenimentelor petrecute cu Crucișătorul Moskva. Astfel, tatăl unuia dintre militarii ruși decedați, Dmitri Shkrebets, amenință cu dezvăluiri incendiare.

Tatăl lui Egor Shkrebets a cerut Kremlinului să clarifice numărul real de morți, în condițiile în care autoritățile de la Moscova au precizat până acum că este vorba doar de un singur decedat.

Marinari scufundați scufundați împreună cu crucișătorul

Rusul a precizat că va face publice mai multe detalii, insistând în același timp că este un adevărat patriot al Rusiei și că susține invazia din Ucraina.

Sfidând avertismentele de a rămâne tăcut, Shkrebets a întrebat: „Vreți să știți de ce nu au existat supraviețuitori grav răniți din Moskva? Pentru că au fost scufundați împreună cu crucișătorul”.

„Nu au putut remorca nava spre Sevastopol, pentru că toată lumea avea să-și dea seama ce s-a întâmplat, așa că în noaptea de 13 spre 14 aprilie au tras-o mai spre sud și au scufundat-o. Acesta este adevărul gol, adevărul înfricoșător și îngrozitor pe care îl voi dovedi. Timpul va trece și voi dovedi”, a precizat apoi rusul.

Vezi și Ce știm despre racheta Neptun care a distrus Crucișătorul Moskva

Putin s-a răzgândit cu privire la despăgubiri pentru marinarii morți

Dmitri Shkrebets este cel care a solicitat Kremlinului despăgubiri financiare pentru decesului fiului Egor, însă a fost refuzat dintr-un motiv penibil.

Într-o scrisoare a procurorului general al Flotei Mării Negre, Dmitri Shkrebets a fost informat că scufundarea Moscovei din 14 aprilie a avut loc accidental în apele internaționale.

Astfel, pentru că rușii consideră că militarii decedați sau dispăruți de pe Moskva nu sunt victime ale operațiunii militare, în cazul acestora nu se va aplica prevederea acordării de compensații financiare

La începutul lunii martie, chiar președintele Vladimir Putin a informat că familiile soldaților ruși uciși pe frontul din Ucraina vor primi câte 5 milioane de ruble, aproximativ 60.000 de euro, cursul de schimb fiind însă serios afectat în defavoarea monedei rusești.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele