Mark Zuckerberg mai bogat cu 5 miliarde dolari în ianuarie 2017

0
mark-zuckerberg
- Reclama -

Averea netă a lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a crescut cu aproximativ 5 miliarde de dolari în ianuarie, mai mult decât a oricărui miliardar din topul Forbes, suficient pentru a recupera pierderile înregistrate imediat după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie, potrivit MarketWatch.

Creşterea averii lui Zuckerberg a fost implulsionată de veniturile mari ale Facebook şi de o serie de rapoarte favorabile ale analiştilor. Acţiunile companiei au atins un maxim istoric de peste 133 de dolari pe unitate în octombrie. Acţiunile Facebook au încheiat tranzacţiile de vineri la 128,34 dolari pe unitate. Zuckerberg deţine 410 milioane de acţiuni Facebook.

Mark Zuckerberg a avut de suferit de pe urma ultimelor alegeri din Statele Unite

Declinul acţiunilor Facebook, imediat după victoria surprinzătoare a lui Trump în alegeri, a şters circa 7% din averea netă a lui Zuckerberg. Creşterea de 5 miliarde a averii nete a fondatorului Facebook în primele două săptămâni ale acestei luni este mai mare decât cea înregistrată de oricare miliardar din topul Forbes.

Fondatorul Facebook ocupă în prezent locul al cincilea în rândul celor mai bogaţi oameni ai lumii,  după Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Amancio Ortega, fiecare cu o avere de peste 70 de miliarde de dolari. Potrivit clasamentului Forbes realizat în timp real, 53,8 miliarde de dolari este averea estimată a lui Mark Zuckerberg.

 

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele