Mască obligatorie în București după 3.02 infectări la mia de locuitori

0

Orban anunţă că în Bucureşti masca de protecţie va deveni obligatorie în toate spaţiile deschise, iar cursurile şcolare vor trece în sistem online. Premierul face anunțul după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de trei la mia de locuitori, mai precis 3.02 de oameni infectați la mie.

 

“În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcţia de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore şi prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în termen de maximum 48 de ore. Prefectul Bucureştiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, va constata depăşirea pragului de trei la mie şi luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii şi ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă”, a declarat premierul duminică.

“Școala online” – școala post-umanității

El a menţionat că principalele măsuri sunt prevăzute în cuprinsul hotărârii adoptate de Guvern.

“În primul rând obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise, alături de spaţiile închise – să nu se înţeleagă că e permisă purtarea măştii în spaţiile închise, nu. Deci, obligativitatea portului măştii în toate spaţiile deschise. Doi: suspendarea cursurilor şcolare şi organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate şcolile. Trei: suspendarea activităţilor în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spaţii închise. Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate. Ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze şi, evident, să şi găsească un plan de implementare”, a precizat Orban.

În ceea ce priveşte trecerea şcolilor în scenariul online, el a declarat că este în curs de adoptare o ordonanţă în sprijinul părinţilor.

Vezi și Școlile din București se îndreaptă spre scenariul roșu

“Avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare pe care am dezbătut-o în primă lectură şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care lecţiile sunt online”, a spus Ludovic Orban.

Cele mai multe cazuri în București, Vâlcea și Alba

Municipiul Bucureşti şi judeţele Vâlcea şi Alba prezintă cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu coronavirus, calculată în ultimele 14 zile, la mia de locuitori:

Bucureştiul – 3,02

Vâlcea – 2,97,

Alba – 2,86,

potrivit raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

 

Vezi cum să te ferești de coronavirus cu un purificator de aer Sharp

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele