Materia pentru Bacalaureat, ”adaptată” la pandemie

1

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că materia pentru examenele naţionale va rămâne ”periată”, adică adaptată specificului acestui an şcolar. Vineri va fi semnat Ordinul de ministru pentru a reglementa numărul de ore, iar tezele ar trebui să fie date începând din 6 decembrie.

 

”Materia pentru examenul naţional de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Naţională va rămâne în continuare adaptată specificului acestui an şcolar. Este deja periată programa de examen şi va rămâne periată”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că fiecare elev ar trebui să aibă minim două note la fiecare materie.

”Mâine vom semna Ordinul de ministru cu micşorarea numărului de note necesar pentru încheierea situaţiei şcolare, la minimum două note. În mod normal ar fi trebuit să aibă un număr minim de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline. Vom rămâne pe minimum două note care vor avea împreună o pondere de 75 la sută. Teza va avea o pondere de doar 25 la sută. Cu alte cuvinte, fiecare dintre cele două note pe care le obţin la clasă, cu prezenţă fizică sau în online, va avea o pondere mai mare decât teza. 75 la sută două note, 35,5 la sută ponderea unei note, mai mare decât ponderea tezei. Pentru a explica foarte clar că teza nu mai este o pondere de 50 la sută cum era atunci când dumneavoastră sau eu sau alţii am dat. Dar teza va trebui dată cu prezenţă fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a subliniat că tezele vor putea fi date din data de 6 decembrie.

Pe 8 noiembrie, şcoala va începe

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele