Meciul România – Norvegia a fost anulat

0

Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunță că UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situaţia partidei România-Norvegia, care a fost anulată, şi consecinţele ulterioare.

 

Astfel, forul continental informează că speţa va ajunge la Corpul de Control, Etică şi Disciplină pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competiţiile UEFA la nivel de echipe naţionale, aşa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

FRF menţionează că documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA şi la care se face referire mai sus, conţine 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situaţia actuală:

Vezi și Casoteca.ro/magazin

“3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federaţia care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorţi (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administraţia UEFA”.

Dezastru la spitalul din Piatra Neamț

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele