MediaSind solicită demiterea preşedintelui TVR

0

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, solicită Parlamentului demiterea de urgenţă a actualului preşedinte-director general al instituţiei, Doina Gradea.

 

“În urmă cu câteva zile, într-un comunicat de presă, SRJ MediaSind acuza presiunile exercitate de preşedintele-director general (PDG) al SRTV, Doina Gradea, asupra reprezentantului salariaţilor în Consiliul de Administraţie. Conducerea SRTV a reacţionat printr-un text nedemn pentru o instituţie media, care ascunde, în spatele unor formulări preţios-juridice, fracturi de logică în construcţia frazelor şi lipsa proprietăţii termenilor. În aşa-zisul comunicat, în care sunt inserate ameninţări voalate la adresa organizaţiei noastre, se fac afirmaţii care dezvăluie o mentalitate de tip dictatorial. Astfel, aflăm că dna.

Doina Gradea consideră că prin partener social într-o instituţie se înţelege doar sindicatul aşa – zis reprezentativ, ignorând salariaţii care sunt membri ai altor sindicate sau care nu sunt membri de sindicat. Ori, Legea Dialogului social, directivele europene precum şi conventiile OIM din domeniul relaţiilor de muncă, recunosc ca parteneri de dialog social toate sindicatele şi patronatele constituite conform legii”, se arată în comunicat.

Vezi și VIDEO Șefa TVR Doina Gradea, în Parlament: Realizatorul Ionuț Cristache e un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi

Potrivit MediaSind, “Doina Gradea ignoră inclusiv Contractul Colectiv de Muncă din Televiziunea Naţională, pe care l-a semnat şi care prevede, la art. 166 următoarele:

1) Angajatorul se obligă se adopte o poziţie neutră şi imparţială în raporturile cu toţi salariaţii societăţii şi faţă de toate sindicatele din unitate, urmărind în permanentă colaborarea cu acestea.

2) În relaţiile cu salariaţii, angajatorul recunoaşte dreptul acestora de a fi reprezentaţi de Sindicatul al cărui membri sunt salariaţii respectivi,

3) Este interzisă Angajatorului orice formă de imixtiune în existenţa şi activitatea unui Sindicat legal constituit din unitate, ca şi tratamentul favorizant sau discriminatoriu faţă de un Sindicat sau faţă de un salariat, ca urmare a aparteneţei sau non-aparteneţei sale la o anumită grupare sindicală”.

Citeşte şi: Olguța Vasilescu și-a luat adio de la Guvern

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele