Olguța Vasilescu și-a luat adio de la Guvern

0

Olguţa Vasilescu a anunţat că a decis să-şi retragă candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Decizia vine după o discuţie purtată cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

“Astăzi, în urma unei discuţii cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea să îmi retrag candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate de aşteptare, perioadă în care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absenţa din Guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deţine Preşedinţia UE”, a scris fostul ministru al Muncii pe Facebook.

Decizia vine la doar o săptămână după ce în presa au apărut imagini cu o casă extrem de cochetă care îi aparține lui Claudio Manda, viitorul soț al Olguței Vasilescu. Casa valorează sute de mii de euro, bani greu de strâns dintr-un salariu de parlamentar.

Citește și Claudiu Manda: Amnistia și grațierea se fac, nu se discută! După ce se fac, se aduc și argumentele

Olguța Vasilescu a precizat îşi va continua mandatul de deputat PSD de Dolj, pentru a respecta promisiunile făcute alegătorilor în campania electorală.
“Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcţie guvernamentală, dar sunt convinsă că, aşa cum am reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aş fi reuşit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională şi naţională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat. (…) Sper că presedintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcţia de ministru din partea partidului care a câştigat alegerile parlamentare, renunţând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor şi Constituţiei, în condiţiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuaţie”, spune Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, pe 7 februarie, o scrisoare în care anunţa că a decis să respingă numirea Liei Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe motiv că nu are pregătirea necesară pentru acest domeniu. Şeful statului i-a solicitat premierului să facă o altă propunere.

Vasilescu a anunţat, atunci, că pregăteşte o plângere penală împotriva lui Iohannis pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

“Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider că domnul Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracţiunea de abuz în serviciu”, scria ea, pe Facebook.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele