Medic de familie: după vaccinare a avut o reacție febrilă, însă i-a trecut după 12 ore

1
vaccinare

Dr. Valeria Herdea, medic de familie si vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, a declarat la TVR că în cazul în care apar reacții de febra sau durere, roșeață locală, după vaccinare se poate lua paracetamol sau un preparat de metamizol. Medicul a spus că după vaccinare a avut o reacție febrilă, însă i-a trecut după 12 ore.

 

Dr. Valeria Herdea, medic de familie și vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România recomandă persoanelor să se prezinte la vaccinare cât mai aproape de ora programării pentru a ajuta la fluidizarea procesului.

Vezi și Iohannis vizitează centrele de vaccinare de la Romexpo

”Oamenii merg la vaccinare, sunt verificați, sunt vaccinați, supravegheați post vaccinal, iar ulterior dacă apar reacții locale sau sistemice, adică, dacă îi doare brațul, li se înroșește, li se umflă puțin locul vaccinului, dac fac febră, frison sau îi dor mușchii, sunt obosiți după vaccinare aceste reacții pot să se raporteze către Agenția Națională a Medicamentului, către medicul de familie, către Centrul de vaccinare. Este esențial să știm că toate aceste reacții se înregistrează și apar de platformă, se trec acolo și sunt transparent prezentate tocmai pentru ca oamenii să aibă mesajul clar.

Este posibil să vă doară puțin brațul, să faceți putină febră, nu se întâmplă nimic, vă reveniți în 10-12 ore.

Și eu am avut o reacție febrilă după vaccin dar mi-am revenit exact în 12 ore.

Am luat paracetamol și mi-am văzut mai departe de treabă. Și copiii mici pățesc acest lucru la vaccin. Poate să ia orice persoană paracetamol, un preparat de metamizol și nu are nimic”, a explicat Dr. Valeria Herdea, la TVR.

Vezi care este cel mai performant purificator anti coronavirus

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele