Medicii de la Colentina: nivelul proteinei S este asociat cu severitatea Covid-19

0

Medicii de la Spitalul Colentina au demonstrat că nivelul proteinei S este asociat cu severitatea bolii Covid-19, studiu unic în lume.

 

Medicii spun că au “încă un argument, o posibilă cauză a trombozelor (cheagurilor)”, dat fiind că “cu cât pacienţii au fost mai gravi, cu atât activitatea proteinei S era mai scăzută”.

SARS COV 2 poate creea în corpul celor infectaţi trombi, pe româneşte cheaguri de sânge care pot ajunge la creier, plămâni, inimă, adică posibile complicaţii mortale.

Ei bine, o echipă de medici de la Spitalul Colentina ( spital suport Covid ) a făcut un studiu unic în România şi în lume. Ei au analizat evoluţia bolii în cazul a 91 de pacienţi infectaţi cu SARS COV 2.

E greu să te reinfectezi cu coronavirus COVID-19

Medicii au văzut la necropsie cheaguri în aproape toate organele celor care au murit de Covid. Echipa a aflat astfel una dintre posibilele explicaţii pentru aceste cheaguri:  nivelul scăzut de proteină S, care are funcţie anticoagulantă. Genetic, unii oameni au acest nivel scăzut.

Medicii ar putea şti în viitorul apropiat care dintre pacienţii care vor face Covid sunt la risc mai mare de a face tromboze,cheaguri, şi astfel  aceştia să poată fi trataţi din timp, preventiv, fără a se  ajunge la complicaţii fatale.

Vezi: https://casoteca.ro/magazin/

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele