MedLife a cumpărat 80% din grupul de clinici Solomed

0

MedLifea cumpărat 80% din părțile sociale ale grupului de clinici Solomed, care oferă servicii medicale pe piața din Pitești, Costești și Curtea de Argeș. 

Grupul Solomed a fost înființat în 1997 și are în componență cinci clinici – trei în Pitești, celelalte două în Costești și Curtea de Argeș – și un laborator (Pitești).

Toate unitățile medicale sunt dotate cu echipamente medicale performante și au la dispoziție o echipă medicală cu peste 90 de specialiști.

Potrivit reprezentanților grupului de clinici achiziționate, Solomed a înregistrat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.

„Continuăm accelerat planul de extindere și dezvoltare al companiei și anunțăm o nouă achiziție, marcând prin aceasta intrarea pe segmentul de ambulatoriu într-o zonă nouă a României. În perspectivă, vom continua să ne consolidăm poziția la nivel național atât prin achiziții, cât și prin proiecte de tip greenfield”, spune Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Group.

Achiziția cu numărul 19 a MedLife

Achiziționarea pachetului majoritar Solomed reprezintă cea de-a 19-a achiziție derulată până în prezent de grupul MedLife, ultima fiind anunțată în luna februarie, Ghencea Medical Center din București.

„Pentru noi, acest parteneriat reprezintă o mare oportunitate de dezvoltare a afacerii, un pas important în evoluția companiei prin integrarea proceselor, beneficiind astfel de know how în zona medicală și de management, iar totodată, vom continua să oferim pacienților o și mai bună asistență medicală”, susține Cristian Ștefan Lamba, General Manager al grupului Solomed.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 638 milioane de lei, în creștere cu 27% față de 2016 și o EBITDA pro-forma ajustată de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizează o creștere de peste 20% a afacerilor.

Sursa: MedLife a cumpărat 80% din grupul de clinici Solomed

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele