Meleșcanu îi ia partidul lui Tăriceanu. Primul moment este în justiție

0

Teodor Meleşcanu, acum Preşedintele Senatului, a declarat că va depune, în cursul zilei, acţiunea în justiţie privind excluderea sa din ALDE.

„Acţiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi (n.r. – luni), a spus luni Meleşcanu, la Senat.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri, în plenul Senatului, că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

Meleşcanu a anunţat joi că îşi va „căuta dreptatea în justiţie” pentru excluderea din ALDE, considerând că această decizie este neconstituţională şi ilegală.

Citește și Tăriceanu și Vosganian aproape de excludere din ALDE!

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat Meleşcanu săptămâna trecută la Parlament.

El a precizat că va solicita dezbaterea dosarului în instanţă după o şedinţă a Delegaţiei Permanente a ALDE.

„Vom ajunge până la urmă la o decizie la nivel de instanţă (…). A fost o comunicare neînsoţită de niciun fel de alte documente sau explicaţii care să dovedească pertinenţa acestei decizii. Nu s-a luat această decizie la nivelul… (…) Se aşteaptă documentele că a fost legală o asemenea decizie”, a spus Meleşcanu.

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele