Mercedes-Benz EQC poate fi comandat în România

0

Noul autoturism electric Mercedes-Benz EQC poate fi comandat în România. EQC a fost integrat în producția de serie a fabricii din Bremen, alături de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid.

„Cu Mercedes-Benz EQC intrăm într-o nouă eră a mobilității. EQC face parte din familia de autovehicule electrice Mercedes-Benz și reflectă caracteristicile definitorii ale brandului nostru, precum calitatea, siguranța și confortul. Oferim clienților noștri un autoturism cu un design progresiv, cu un confort unic la condus și o autonomie optimă pentru utilizarea zi de zi”, afirmă Britta Seeger, Membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG, responsabil pentru vânzările de autoturisme Mercedes-Benz.

Prin serviciile dedicate și autonomia cuprinsă între 374 km si 416 km (WLTP), EQC face mobilitatea electrică potrivită pentru transportul zilnic. Doua motoare electrice transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm, 408 CP.

O încărcare de la 10-80% se poate face in 40 minute de la o stație de încarcare rapidă DC cu o sursă de alimentare de 400 V și curent de cel puțin 300A.

Prețurile pentru versiunea de bază Mercedes-Benz EQC, cu o echipare generoasă, încep de la 75.922 euro (TVA inclus), fiind eligibil pentru programul Rabla Plus.

Alături de fabrica din Bremen, compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) începe anul acesta producția EQC pentru piața locală din China.

Bateriile pentru producția EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deținută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda) și sunt livrate parțial încărcate.

La nivel global, compania va investi în total peste un miliard de euro în producția de baterii, având în plan să dezvolte câte două fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Untertürkheim (Germania) și câte una în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda). Rețeaua mondială de producție de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde nouă fabrici pe trei continente.

Mercedes-Benz face progrese către condusul autonom cu pachetul de ultimă generație Driving Assistance (cu prețul de 1.499 euro în Romania – TVA inclus). Acest pachet combină mai multe sisteme de asistență la volan și impresionează printr-o serie de măsuri suplimentare pentru sporirea confortului și a siguranței.

Sistemele de asistență la condus au fost extinse considerabil și au fost completate, printre altele, cu funcțiile Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist. Pachetul Driving Assistance ajută șoferul să evite situațiile periculoase prin emiterea de avertizări în timp util.

Cititi si Mercedes-Benz Clasa V facelift este disponibil în România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele