Mesaj al Papa Francisc după cutremurul din Afganistan și uciderea preoţilor iezuiţi în Mexic

0
Papa Francisc
- Reclama -

Papa Francisc şi-a exprimat miercuri „compasiunea” faţă de victimele cutremurului din Afganistan şi „consternarea” faţă de asasinarea a doi preoţi iezuiţi în Mexic, informează AFP.

 

„În ultimele ore, un cutremur a făcut victime şi a provocat pagube semnificative în Afganistan”, a declarat suveranul pontif în limba italiană la finalul audienţei sale generale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.

„Îmi exprim compasiunea faţă de răniţi şi faţă de cei afectaţi de cutremur. Şi mă rog în special pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi pentru familiile lor”, a adăugat pontiful, în timp ce bilanţul cutremurului cu magnitudinea 5,9 care a lovit sud-estul ţării în noaptea de marţi spre miercuri ajunsese la aproape o mie de morţi şi peste 600 de răniţi, potrivit unui ministru adjunct pentru gestionarea dezastrelor.

„Sper că, cu ajutorul tuturor, suferinţele dragului popor afgan pot fi uşurate”, a subliniat Papa Francisc în faţa a mii de credincioşi.

Papa argentinian, în vârstă de 85 de ani, şi-a exprimat de asemenea „tristeţea” şi „consternarea” după asasinarea a „doi fraţi iezuiţi” şi a unui laic luni într-o biserică din Mexic.

- Reclama -

„Atâtea crime în Mexic. Sunt aproape, prin afecţiune şi rugăciune, de comunitatea catolică afectată de această tragedie. Repet încă o dată că violenţa nu rezolvă problemele, ci sporeşte suferinţa inutilă”, a declarat Papa, el însuşi membru al Societăţii lui Iisus.

Vezi și Papa Francisc: „Ne izolăm cu telefoanele mobile, în loc să ne ascultăm unii pe alţii”

Atacul, care a avut loc în munţii izolaţi din statul nordic Chihuahua, a provocat o mare emoţie în această ţară, unde conferinţa episcopală a condamnat „tragedia” şi a cerut „o anchetă rapidă”, dar şi mai multă siguranţă pentru credincioşi.A

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele