Statuia lui Marilyn Monroe, considerată sexistă

0

O statuie gigant care o reprezintă pe actriţa Marilyn Monroe în celebra ipostază din filmul „The Seven Year Itch”, monument considerat sexist şi contestat de majoritatea locuitorilor din Palm Springs, a fost amplasată în faţa muzeului de artă din oraş, în ciuda protestelor.

 

Mai mulţi rezidenţi din Palm Springs sunt de părere că statuia nu îi face cinste actriţei care ar fi împlinit, pe 1 iunie, vârsta de 95 de ani. Reclamanţii sunt de părere că statuia din fibră de sticlă nu este simbolul potrivit pentru aceste vremuri, cel puţin nu în acel loc.

Unii antreprenori spun că monumentul kitschy pop va atrage turişti, iar dezbaterea a împărţit oraşul.

Statuia concepută de Seward Johnson a mai fost amplasată în oraş în perioada 2012 – 2014, la o intersecţie din centru. Ea a fost mutată în diverse locuri, dar un grup sprijinit de proprietari de hoteluri a cumpărat-o pentru 1 milion de dolari şi vrea ca ea să rămână în faţa muzeului pentru cel puţin trei ani.

Creatoarea de modă Trina Turk a înfiinţat Comitetul de Relocare a lui Marilyn şi a strâns bani pentru un proces împotriva consiliului municipal, care, spune ea, a decis mutarea statuii fără permisiunea rezidenţilor.

În ciuda protestelor, a unei petiţii, a acestui proces şi a unui mic incendiu, consiliul a dus la îndeplinirea amplasarea ei pe spaţiul public din faţa Palm Springs Art Museum, relatează CNN. În urmă cu mai bine de o săptămână, în timp ce sudorii lucrau la statuie, o folie din plastic ce acoperea o parte din ea a început să fumege. Statuia nu a fost afectată.

 

Cinci vedete care au testat paturile de la LEMS

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele