MET România Energy este interesat de achiziția de active ale CEZ România

0

Furnizorul de energie şi gaze MET România Energy este interesat de achiziţia de active ale CEZ România, în special a parcului eolian de la Fântânele-Cogealac, şi a trimis o scrisoare neangajantă în acest sens către compania cehă, a declarat, joi, Petre Stroe, directorul general al MET, într-o întâlnire cu presa.

“Suntem interesaţi de activele CEZ, în special de parcul eolian. Am depus, ca multă lume, scrisoare neangajantă, dar sunt mulţi paşi de parcurs anul viitor. Vrem să facem o analiză a ceea ce înseamnă achiziţia unui parc eolian deja construit sau unul cu tehnologie nouă, la care se poate adăuga o capacitate de cogenerare, pe gaz”, a spus Stroe.

Aceasta în perspectiva gazelor care vor fi extrase din Marea Neagră, a adăugat el.

“Gazul din Marea Neagră n-o să mai stea mult în mare. Trebuie găsite soluţii pentru utilizarea lui. În acest moment nu poate fi absorbit de piaţa internă, dar nici la export nu poate merge, din lipsa capacităţilor de interconectare”, a mai spus oficialul MET.

În opinia sa, soluţia o reprezintă realizarea de centrale pe gaz de putere medie şi mare.

Citește și Christina Verchere (OMV Petrom) anunță ca pentru un proiect offshore în Marea Neagră, cerințele cheie nu sunt încă îndeplinite

“Cred că ar fi nevoie de circa 40-45 de astfel de centrale în toată ţara, cu putere de 50-100 de MW fiecare”, a continuat el.

Compania cehă CEZ a anunţat vara trecută că scoate la vânzare activele din România şi alte state din regiune, pentru a se concentra pe investiţii în ţara-mamă.

CEZ deţine în România sistemul de distribuţie a energiei din Oltenia şi parcul eolian de la Fântânele-Cogealac, cel mai mare parc eolian terestru din Europa, cu o putere de 600 de MW.

Primele activităţi ale Grupului MET pe piaţa furnizării de gaze naturale din România au început încă din anul 2009. Astăzi, MET România Energy SA deține aproximativ 5% cotă de piaţă. MET România Energy SA este deţinută de MET Austria Energy Trade Gmbh.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele