Metrorex si lucrarile la Magistrala 5

0

Lucrarile la Magistrala 5 de metrou si la statiile din cartierul bucurestean Drumul Taberei avanseaza, insa licitatia pentru sistemul de siguranta si automatizare a traficului da emotii autoritatilor.

Potrivit API, un termen realist pentru finalizarea M5 pana la Eroilor va putea fi dat abia după finalizarea licitației pentru automatizare, însă e puțin probabil ca proiectul sa fie gata pana in primul trimestru din 2019.

Asociația Pro Infrastructura scria ca “in mod surprinzător, nu lucrările din teren dau acum cele mai mari emoții autorităților, ci licitația pentru sistemul de siguranța si automatizare a traficului. Fără acesta nu se poate circula si, deși licitația a fost lansata in 30.05.2017, încă nu exista un câștigător desemnat.”

ONG-ul care monitorizează marile proiecte de infrastructura din tara afirma ca “următorul termen este 30.04.2018 si se așteaptă soluționarea unei contestații depuse in 19.12.2017 de către un ofertant. Este dificil de estimat când vom avea un câștigător si când se va semna contractul. Implementarea acestui sistem se va face in 9 luni de zile, conform specificațiilor contractuale, însă ni se promite ca se va încerca o urgentare a lucrărilor (7-8 luni cu tot cu teste).”

Citește aici si despre Ministerul Agriculturii

Magistrala 5 a metroului bucureștean este unul dintre cele mai așteptate proiecte de infrastructura din Capitala. Noua linie, lunga de aproape 7 km va avea un număr de 10 stații si un depou.

Valoarea totala a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA, iar contractele au fost semnate încă din 2011. Inițial, termenul de finalizare era 2015, însă a fost amânat in repetate rânduri, ultima promisiune fiind finalul lui 2018-inceputul lui 2019.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele