Metroul pleacă spre șoseaua de centură la Berceni

0

Construcția noii stații de metrou de pe Șoseaua Berceni intră în linie dreaptă. Ministerul Fondurilor Europene a aprobat cererea de finanțare a proiectului în valoare de 50 de milioane de euro.

 

Ministerul Fondurilor Europene a aprobat, la finalul săptămânii trecute, cererea de finanțare privind construirea stației de metrou de pe Șoseaua Berceni, care va face legătura zonei de sud a Bucureștiului cu nordul și centrul Capitalei.

Metroul va circula de mâine și în Drumul Taberei

Consultanții spun că prin prisma investițiilor făcute în ultimii 4 ani, zona de Sud are toate șansele să devină noul hub de business al Capitalei și să genereze mii de locuri de muncă bine plătite.

Din aprilie știm despre Berceni – Centură

Primăria Sectorului 4 a atribuit asocierii Somet – TIAB – UTI – Construcții Erbașu contractul pentru edificarea stației de metrou Berceni Centură. Valoarea contractului este de 157,64 milioane de lei, iar proiectul ar putea beneficia de finanțare europeană.

Proiectul de investiţii pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură este derulat de Asocierea de autorităţi contractante formată din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, în calitate de lider de asociere şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti “Metrorex” S.A., în calitate de membru al asocierii. În cadrul asocierii de autorităţi contractante, liderul asocierii, Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti va asigura finanţarea, proiectarea şi edificarea obiectivului de investiţii.

Studiu japonez: Particulele de coronavirus din aer, eliminate de Plasmacluster, tehnologia anti-coronavirus

Durata contractului de “Elaborare Proiect Tehnic şi execuţie lucrări pentru edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură” este de 24 de luni.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele