Mexicul reglementează utilizarea canabisului în scop medicinal

0

Ministerul Sănătăţii din Mexic a publicat, marţi, reglementări pentru utilizarea canabisului în scop medicinal, un pas major în cadrul unei reforme mai largi care va crea cea mai mare piaţă legală din lume.

 

Noua lege, semnată de preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador, va permite companiilor farmaceutice să înceapă să facă cercetări medicale pentru produse din canabis.

Reforma canabisului, aflată în desfăşurare, include utilziarea marihuanei în scop recreativ şi va crea cea mai mare piaţă naţională de canabis din lume, în funcţie de mărimea populaţiei.Potrivit noilor reglementări, companiile care doresc să efectueze cercetări trebuie să obţină permisiunea autorităţii de reglementare a sănătăţii din Mexic, COFEPRIS, iar această cercetare trebuie făcută într-un laborator strict controlat şi independent. Regulamentul stabileşte, de asemenea, reguli pentru însămânţarea, cultivarea şi recoltarea canabisului în scopuri medicinale, care ar permite întreprinderilor să cultive marijuana în mod legal pe pământ mexican.

Companiile străine care produc carnabis, din Canada şi Statele Unite, au privit cu interes Mexicul. Multe au întârziat luarea deciziilor de investiţii din cauza incertitudinii legate de politici şi aşteptau publicarea reglementărilor finale. Parlamentarii din Mexic se află, de asemenea, în etapele finale ale legalizării consumului recreativ al marijuanei, proiectul de lege urmând să fie adoptat în următoarea perioadă în Congres.

 

Ucraina refuză vaccinul rusesc Sputnik-V

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele