Mihai Fifor anunță că nu ajunge vineri la CEX, dar se poziționează alături de Dăncilă. Niciun cuvânt despre Dragnea

0

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, vicepreședinte al PSD și membru CEX, a anunțat joi seară pe Facebook că nu va ajunge la ședința de vineri în care se va pune pe masă mandatul lui Liviu Dragnea de președinte al partidului. El a evitat însă să-și anunțe sprijinul pentru liderul PSD, poziționându-se în schimb alături de Viorica Dăncilă, a cărei poziție este neclară în acest moment, tinzând totuși să încline spre tabăra puciștilor.

”Maine nu voi putea participă la CEX, urmând a fi în vizită oficială la Washington, deplasare extrem de importantă pentru consolidarea relației bilaterale strategice cu SUA. Cu toate acestea, în calitate de vicepreședinte al PSD, dar și de membru al guvernului am obligația de a fi alături de premierul Viorica Dăncilă, de a susține guvernarea PSD-ALDE și, desigur, nevoia de stabilitate și coerență în tot ceea ce întreprindem că partid care a fost învestit cu încrederea a milioane de romani”, a scris Fifor pe Facebook.

El a mai spus că speră ca CEX-ul să găsească acea soluție care să permită PSD să rămână la guvernare.

Fifor este membru al PSD Arad, organizație al cărei președinte, Dorel Căprar, și-a anunțat sprijinul pentru Liviu Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă nu s-a poziționat public până la această oră în favoarea uniea sau alteia dintre taberele din PSD, deși Victor Ponta a declarat miercuri seara că Dragnea i-ar fi cerut premierului să declare că dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca și ea din funcția de premier. Dăncilă, însă, nu l-ar fi ascultat. Nu e clar la această oră  dacă premierul Dăncilă va face mâine la CEX tandem cu Dragnea sau va merge pe mâna dizidenților din partid. Poziția premierului ar putea fi însă hotărâtoare.

Stănescu ar fi discutat cu Dăncilă, i-ar fi propus să preia șefia interimara și sa rămână la Guvern. Premierul i-ar fi spus că răspunde în CEX.

Pe de altă parte, contestatarii lui Dragnea încearcă să-i convingă pe liderii PSD nehotărâți că președintele Klaus Iohannis nu intenționează să pună premier de la opoziție și că ar fi dispus să lase PSD să guverneze până la capăt.

În acest moment negocierile sunt în toi, iar balanța poate înclina în orice direcție, dat fiind că numărul indecișilor care fac parte din CEX este mare. Antena 3 anunța în emisiunile de seară că de partea lui Liviu Dragnea ar fi 40 de voturi în CEX iar de partea puciștilor 20.

Citește și Șefii Jandarmeriei au fost chemați vineri la Parchetul general în calitate de suspecți după reprimarea violentă a mitingului din 10 august

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele