Mihai Goţiu: Guvernul a decis, în ultimul moment, reluarea procedurii de includere a Roșiei Montane în UNESCO!

0

Guvernul a decis, în ultimul moment, reluarea procedurii de includere a Roşiei Montane în UNESCO, precizează Uniunea Salvaţi România, care menţionează că zeci de cetăţeni au semnat, în ultimele zile, petiţii şi scrisori către premier privind acest subiect.

„Guvernul a decis, în ultimul moment, reluarea procedurii de includere a Roşiei Montane în UNESCO! Aceasta a fost una dintre solicitările pe care USR le-a inclus în protocolul cu PNL pentru a vota Guvernul Orban. USR a preluat, de fapt, solicitarea societăţii civile care s-a mobilizat de fiecare dată pentru a salva Roşia Montană. În ultimele zile, zeci de cetăţeni au semnat petiţii şi scrisori către premier, au ieşit în stradă, au afişat pancarte”, arată USR într-o postare pe Facebook.

Senatorul Mihai Goţiu precizează că includerea Roşiei Montane în UNESCO reprezintă doar un pas pentru transformarea acestei localităţi într-un model de dezvoltare durabilă.

„Am demonstrat, încă o dată, că împreună suntem o forţă care îi poate obliga pe decidenţii politici să-şi ţină cuvântul şi care poate schimba România. Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi implicat şi aţi avut încredere în noi, dar lupta merge mai departe. Pentru că includerea Roşiei Montane în UNESCO e doar un pas pentru transformarea acestei localităţi într-un model de dezvoltare durabilă, bazat pe valorificarea patrimoniului cultural şi natural excepţional din zonă”, a subliniat senatorul USR.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat vineri că a luat decizia de reluare a procedurii includerii zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

„În urma analizei şi consultărilor am luat decizia ca procedura de a înscrie situl Roşia Montană în lista patrimoniului mondial UNESCO să fie reluată. Notificarea va fi depusă astăzi, astfel încadrându-ne în termenul necesar pentru ca dosarul să poată fi discutat în şedinţa din această vară a Comitetului Patrimoniului mondial, care va avea loc în China”, a afirmat Gheorghiu în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul Ministerului Culturii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele