Milionarul Comănescu i-a cerut lui Stelian Ion să nu candideze la Primăria Constanța

0
Stelian Ion, USR
Stelian Ion, USR
- Reclama -

Disperare în Constanța după ce USR-istul Stelian Ion este creditat cu cele mai mari șanse la câștigarea primăriei orașului port. Milionarul extrem de discret, Gabriel Comănescu, patronul Grup Servicii Petroliere, l-a chemat la București pe Stelian Ion la sfârșitul lunii mai să îi ceară retragerea candidaturii.

 

Candidatul USR PLUS la Primăria Constanța a declarat pentru G4Media că totul s-a întâmplat pentru a-l susține pe candidatul PNL Vergil Chițac.

Deputatul USR susține că s-a întâlnit cu magnatul la unul dintre sediile companiei sale din capitală pentru că era curios ce vrea să îi transmită unul dintre investitorii constănțeni.

Stelian Ion a declarat că afaceristul Gabriel Comănescu i-a vorbit mai întâi despre potența sa financiară, iar apoi i-a cerut să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța pentru că, în caz contrar, ”își va folosi toată influența și banii” și va face tot posibilul să iasă Vergil Chițac primar, candidatul PNL pe care Comănescu l-a susținut și în urmă cu 4 ani, la alegerile locale:

- Reclama -

”Am refuzat, iar după întâlnire s-au înmulțit atacurile. Noi vorbim de o întâlnire care a avut loc în 27 mai. În 12 august, de la acel articol din Newsweek, scris de domnul Sabin Orcan, a început o rafală întreagă și o avalanșă de atacuri la care mă aștept în continuare față de dezvăluirile pe care le-am făcut, să continuie. Mai sunt două săptămâni și sunt convins că nu vor renunța la genul acesta. (…). Când Dan Andronic, despre care s-au scris multe și știm, pune iarăși presiune cu Evenimentul Zilei și multe astfel de publicații, împinși de astfel de magnați și moguli care au interesele lor…. Cine își imaginează că din dragoste pentru Constanța oamenii ăștia susțin un candidat anume, se înșeală amarnic”, a declarat Stelian Ion.

Întâlnirea dintre Gabriel Comănescu și candidatul USR PLUS la Primăria Constanța ar fi avut loc în 27 mai, însă deputatul USR susține că nu a făcut public acest lucru până acum pentru că nu a vrut să pornească un război cu contracandidatul PNL, pentru că spera ca cei doi să nu se atace, ci să lupte, chiar dacă separat, împotriva candidatului PSD Decebal Făgădău:

”Comănescu mi-a spus că ar fi bine pentru Constanța să facem în așa fel încât să îl susținem pe Vergil Chițac. Mi-a spus foarte clar că va merge până în pânzele albe și că își pune toată forța financiară și influența în sprijinul acestei candidaturi. I-am spus că din punctul meu de vedere este opțiunea oricui să susțină pe oricine, dar ce îmi doresc eu este să avem o campanie corectă și fără atacuri subterane așa cum au venit din zona Constanța Altfel (ONG-ul în care activează Vergil Chițac, n.red.). Am profitat de ocazie să îi spun să înceteze cu genul ăsta de atacuri. Nu mi-a zis nimic, nici n-a recunoscut, nici nu a negat implicarea sa în Constanța Altfel. A lăsat-o așa. Dar eu asta am vrut să-i transmit, că nu îmi doresc un război cu Vergil Chițac, îmi doresc ca cel mai bun dintre noi să îl bată pe Făgădău. Ideea a fost: Pot să împing lucrurile pe la televiziuni, pe unde am influență, ca să iasă Vergil Chițac primar” a declarat Ion.

Stelian Ion a cerut retragerea lui Valer Dorneanu din funcția de judecător al CCR

Stelian Ion a declarat că nu a discutat cu Vergil Chițac despre întâlnirea cu Gabriel Comănescu pentru că nu se aștepta să urmeze ”atacuri suburbane” și pentru că o eventuală retragere a candidaturii sale trebuia să fie tranșată între liderii celor două partide și nu sub forma unor ”mici înțelegeri”. Ion susține că după refuzul propunerii lui Comănescu, relațiile cu Vergil Chițac s-au deteriorat:

”N-am vorbit cu Vergil Chițac, mai ales că după întâlnire s-au și deteriorat relațiile. Până la urmă e problema lui cine îl susține, problema mea e cum o face. Una e să îi oferi suport unui om, o rampă, ca să fie mai vizibil, dar eu nu înțeleg partea de atacuri, pe mine asta m-a nemulțumit. Discuția trebuia purtată cu PNL, inclusiv la nivel de președinți de partide, Dan Barna cu Ludovic Orban, nu să facem noi o mică înțelegere. Vergil Chițac s-a luptat mai mult cu PNL decât cu PSD în perioada asta. Vergil Chițac intră în PNL numai înainte de alegeri și după aia iese și începe să le facă plângeri penale (la un an după ce a pierdut alegerile din 2016, Vergil Chițac a părăsit PNL și a început un război al declarațiilor între partid și fostul candidat liberal la primărie, sfârșit cu plângeri penale prin care Chițac contesta alegerile interne din partid, n.red.) Și atunci ce discuție să avem noi? I-am spus foarte clar că o să merg mai departe. Apoi au început atacurile împotriva mea, în anumite publicații”, a mai declarat Stelian Ion pentru G4Media.

În cadrul unei conferințe de presă din 20 august, Decebal Făgădău, actualul primar PSD și candidat la un nou mandat, l-a acuzat la rândul său pe magnatul Gabriel Comănescu că ar fi implicat și aruncă ”milioane de euro” în ”mizeriile” din campania lui Vergil Chițac, declarând că, de data asta, este țintă alături de candidatul USR PLUS:

Vergil Chițac și Gabriel Comănescu au negat constant susținerea financiară a campaniei pentru alegerile locale de către magnatul constănțean, dar Chițac a declarat pentru G4Media că se bucură de sprijinul tuturor foștilor studenți pe care i-a avut la Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”, însă este vorba doar de sprijin moral. Chițac susține că nu știa de întâlnirea dintre Gabriel Comănescu și Stelian Ion și nici nu poate afla dacă ea a existat:

”Eu nu le fac agenda nici contracandidaților mei și cu atât mai puțin oamenilor de afaceri cu care se întâlnesc aceștia. Am aflat cu surprindere de la TV că aș fi fost subiectul unei întâlniri… sau cel puțin așa declara un contracandidat, eu nu pot avea confirmarea acestui fapt. Observ că este aceeași obsesie de campanie pe care adversarii mei politici din PSD încearcă să o perpetueze de câtva timp prin presă, de a mă face “omul cuiva” sau a insinua că aș putea fi manipulat de cineva. Acești oameni care ani de zile au fost în umbra fie a lui Mazăre, fie a altora ca el, nu pot să înțeleagă că un om politic poate fi independent și poate avea o carieră clădită pe propriile picioare, așa cum este cazul meu. Îmi asum susținerea celor mai mulți dintre foștii mei studenți care între timp au devenit navigatori, oameni de afaceri sau chiar oameni politici, dar e vorba de un sprijin exclusiv moral și nimic mai mult”, a declarat Vergil Chițac”.

Vezi care purificator e bun pentru casa ta

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele