Miniprotest la Iași față de instrumentarea dosarului “10 august”

0

Aproximativ 20 de persoane au venit, luni seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a protesta faţă de modul în care s-au derulat anchetele evenimentelor din seara de 10 august 2018 din Piaţa Victoriei din Bucureşti.

 

Protestul din Piaţa Unirii din Iaşi a fost unul paşnic. Protestarii au adus panseluţe şi au scris pe un panou mesaje cu nemulţumirile acumulate în cei doi ani cât au trecut de la evenimentele din 10 august 2018.

Curtea de Apel forțată de foştii şefi ai Jandarmeriei să mute dosarul 10 august la Tribunalul Bucureşti

„În această seară am încercat să facem un protest adaptat condiţiilor de pandemie. Florile au rolul de a aminti despre ceea ce a spus procurorul Doru Stoica în ordonanţa de clasare a dosarului „10 August”, că intervenţia brutală a jandarmilor asupra protestarilor a fost justificată, că ei au ieşit să bată protestatarii şi nu să privească în lanurile de panseluţe. Chiar dacă au trecut doi ani ne-am dorit să le transmitem că nu uităm, că vom fi în fiecare an aici să le amintim autorităţilor şi celor care ar trebui să le ancheteze. Azi am văzut că dosarul a fost declinat, doamna Hosu a trimis la altă instanţă decât ar fi trebuit să îl trimită. Este o ruşine acest lucru. Şeful unei instituţii atât de importante precum DIICOT ar fi trebuit să ştie unde trebuia să ajungă acest dosar. Ne dorim să nu se mai tergiverseze. În doi ani avem mai multe întrebări decât răspunsuri şi clarificări”, a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele