Ministerul de Externe al Ungariei vrea anarhie în România

0

MAE anunţă, printr-un comunicat de presă, că în discuţia de marţi dintre ministrul Teodor Meleşcanu şi omologul său maghiar, Péter Szijjártó, cel din urma a cerut părţii române ignorarea deciziilor instanţelor judecătoreşti şi intervenţia statului român în justiţie.

În Slovacia, ministerul de Externe al Ungariei a transmis un comunicat de presă în care menţiona că  Szijjártó i-a solicitat lui Teodor Meleşcanu ca instanţele din România să înceteze practica de a amenda aleşii maghiari, din cauza folosirii limbii materne şi a simbolurilor maghiare.

Citește și Teodor Meleşcanu l-a certat pe ministrul de externe al Ungariei

Ministrul Teodor Meleșcanu a reamintit omologului său ungar că într-un stat democratic, cu stat de drept funcțional și care respectă valorile europene și, implicit, principiul separației puterilor în stat, nu este acceptabilă o intervenție a Guvernului în Justiție.

Ministrul român a solicitat încă o dată omologului său ca oficialii unguri să evite pe viitor orice provocări la adresa României.

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu omologul său ungar, Péter Szijjártó, a avut loc la solicitarea expresă părții române, în condițiile menținerii de către partea ungară a unei atitudini neconstructive și pentru a descuraja provocările constante ale părţii ungare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele