Ministerul Mediului a lansat iniţiativa “Vinerea Verde”

1
Poliţia germană a confiscat 120 de mașini sport

Ministerul Mediului a lansat, miercuri, iniţiativa “Vinerea Verde” prin care invită cetăţenii să renunţe la autoturism în ultima zi lucrătoare a săptămânii şi să folosească mijloace de transport mai puţin poluante. De asemenea, Ministerul îşi propune ca în acest an unul din patru angajaţi din instituţiile publice să aleagă vinerea o altă modalitate de deplasare.

 

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că peste 60% din poluarea aerului din marile oraşe este cauzată de trafic.

“Vinerea Verde este un program pe care îl lansăm, o iniţiativă cetăţenească pe care o lansăm astăzi la Ministerul Mediului datorită faptului că din ce în ce mai mult se constată această presiune asupra mediului înconjurător, presiune exercitată de fiecare cetăţean prin amprenta de carbon pe care o lăsăm cu toţii în urma noastră în activitatea noastră zilnică. Cea mai importantă parte a acestei amprentei de carbon vine din mobilitate şi în proporţie de peste 60% poluarea aerului din marile oraşe se datorează traficului şi nici Bucureşti, nici celelalte oraşe mari din ţară nu fac excepţie din acest punct de vedere. În mod tradiţional din păcate soluţia în România pentru decongestionarea traficului a fost crearea unor reţele suplimentare de drumuri prin care am crescut şi mai mult numărul de maşini care circulă în aceste oraşe”, a anunţat ministrul Mediului.

El a precizat că prin această iniţiativă îşi doreşte ca cetăţenii să renunţe vinerea la autoturisme şi să aleagă mijloace de transport mai puţin poluante.

Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele