Ministerul pentru Mediul de Afaceri vrea să înfiinţeze Registrul Naţional al Mentorilor Antreprenori pentru beneficiarii StartUp Nation

0

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat vineri că vrea să înfiinţeze Registrul Naţional al Mentorilor Antreprenori, care să se adreseze beneficiarilor programului StartUp Nation.

Cel puţin 10 000 de antreprenori care demarează noi afaceri finanţate prin Programul Start Up Nation, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat vor avea nevoie de sfaturi şi îndrumare pentru a rezista în faţa provocărilor specifice derulării unei afaceri”, a anunţat ministerul.

Ministerul invită antreprenorii să împărtăşească din experienţa lor şi să se înscrie în registru prin completarea unui formular.

Programul Start-Up Nation prevede finanţarea în limita maximă a 200.000 de lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în acest an, proiectul având o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene.

Înscrierea în Program este deschisă public pentru 30 de zile şi se face online, din 15 iunie, timp în care potenţialii beneficiari vor înscrie planurile de afaceri.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanţarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele