Ministerul Public, îngrijorat de modificarea Codurilor penale: Analizăm toate aspectele de neconstituționalitate

0

Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care s-au modificat Codurile penale și de procedură penală. În prezent sunt analizate toate aspectele de neconstituționalitate pentru a fi înaintate „subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale”.

„Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook al Ministerului Public.

Potrivit sursei citate, „la nivelul Ministerului Public este în curs de realizare o analiză a tuturor aspectelor de neconstituționalitate privind modificările aduse legislației penale, care va fi înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale”.

Proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară târziu, cu câteva minute înainte de ora 22.00, de plenul Camerei Deputaților, în calitate de cameră decizională. Au fost câteva ore de dezbateri în plen, după o dezbatere în viteză în Comisia specială condusă de Florin Iordache, care a avut loc în aceeași zi. Proiectul merge pentru a fi promulgat la Președintele Klaus Iohannis, însă PNL și USR au anunțat că îl vor ataca la Curtea Constituțională.

Ședința de plen a fost condusă de deputatul PSD Gabriel Vlase, cel care a fost propus de președintele Klaus Iohannis la șefia Serviciului de Informații Externe. El ocupă funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Tot Vlase este cel care a condus ședința de plen în decembrie anul trecut, la legile justiției.

Citește și Iohannis:PSD încearcă să amputeze puterile Justiției, votează legi cu dedicație pentru Dragnea

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele