Iohannis: „PSD încearcă să amputeze puterile Justiției, votează legi cu dedicație pentru Dragnea”

0
- Reclama -

Președintele Klaus Iohannis acuză PSD că vrea „să amputeze puterile Justiției”, votând legi cu dedicație pentru Liviu Dragnea, exemplul fiind modificările adoptate la Codul de Procedură Penală.

„Viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea. Rezultatul m-a întristat și mă întristează. PSD încearcă să amputeze puterile Justiției. Dacă am avut legile Justiției care m-au nemulțumit profund, acum vedem ceva nemainîntâlnit, acum majoritatea PSD votează legi cu dedicație pentru șeful lor, pentru Liviu Dragnea. Este inadmisibilă această abordare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că va uza de toate prerogativele sale constituționale pentru a încerca să corecteze această situație.

Iohannis a subliniat însă că „toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați” de modificările discutate în Parlament.

Proiectul PSD de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară târziu, cu câteva minute înainte de ora 22.00, de plenul Camerei Deputaților.

- Reclama -

“De astăzi infractorii şi nu doar cei acuzaţi de corupţie, ci acuzaţi de pedofilie, de viol, dacă sunt filmaţi cu un telefon mobil, scapă nevinovaţi sub scuza că acea probă nu este valabilă. Acest Cod de procedură penală transformă legislaţia într-un mecanism de încurajare a furtului public şi a scăpării de sancţiuni penale” sunt doar o parte din acuzațiile extrem de grave aduse de către șeful USR Dan Barna, ieri seară, după votul din parlament.

Citește și Președintele USR: ”Infractorii, pedofilii, violatorii filmaţi cu telefonul mobil vor scăpa nevinovaţi de astăzi”

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele