Președintele USR: ”Infractorii, pedofilii, violatorii filmaţi cu telefonul mobil vor scăpa nevinovaţi de astăzi”

0

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat luni că proiectul privind Codul de procedură penală a fost pus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor înainte de a avea un raport din partea comisiei. Este vorba despre o încercare de intimidare a judecătorilor.

Liderul USR a susţinut că PSD încearcă să schimbe “modalitatea prin care infractorii sunt traşi la răspundere în statul român”.

Dan Barna susține că inclusiv infractorii acuzați  de fapte de violență, li s-a deschis noi căi de a scăpa, filmările de pe telefonul mobil nemaifiind considerate probe. Paralel liderul USR spune că după votul de azi, procurorilor le va fi cu mult mai greu să aducă infractori în fața instanței.

Barna declară că cei doi s-au curățat astfel problemele din dosare. Liviu Dragnea își asigură premisele pentru a-şi anula primul proces. Tăriceanu tocmai şi-a asigurat premisele pentru a scăpa de orice stres faţă de mărturia mincinoasă din dosarul său. Președintele Senatului, deși este înregistrat având discuții amicale, despre familiile celor doi cu un om de afaceri israelian, la proces a declarat că nu-l cunoaște.

Liderul USR a comentat şi prevederea conform căreia o achitare în prima instanţă nu poate fi transformată în apel dacă nu există probe noi.

“Am discutat cu colegii de la PNL , USR va ataca la CCR această lege. (…) De astăzi România devine oficial un stat al infractorilor, un stat în care furtul şi evaziunea fiscală sunt încurajate. De asemenea, infractorii, violatori, criminali, hoţi, chiar dacă sunt surpsinşi de cetăţeni prin telefoane pot să scape liniştiţi dacă nu există alte probe. (…) În România de astăzi avem penali în funcţii publice şi având penali în funcţii publice am ajuns în situaţia în care aceşti penali să îşi creeze un cod de procedură penală pentru ei însuşi. Liviu Dragnea tocmai şi-a asigurat premisele pentru a-şi anula primul proces, Tăriceanu tocmai şi-a asigurat premisele pentru a scăpa de orice stres faţă de mărturia mincinoasă care este evidentă pentru toată lumea. Infractorii îşi fac legile pentru ei însuşi. De astăzi procurorii vor avea o viaţă grea pentru a putea să mai aducă în faţa justiţiei infractori” a declarat liderul USR, Dan Barna, la finalul şedinţei plenului Camerei Deputaţilor care a adoptat iniţiativa legislativă care aduce modificări Codului de procedură penală.

Citește și Dan Barna: „Curtea Constituțională nu mai este a României, ci a PSD”

De Vlad Mitu

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele