Ministerul Sănătăţii vrea să grăbească vaccinarea cadrelor medicale

Voiculescu: Vrem ca, în cel mai scurt timp, să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19

1
Vlad-Voiculescu
- Reclama -

Ministerul Sănătăţii a solicitat spitalelor, într-o notă, ca acestea să programeze cadrele medicale la vaccinarea anti-COVID-19 până vineri seara.

 

„Este o notă către spitale care îi îndeamnă pe cei responsabili să facă programările cât mai rapid. Este o răspundere mare, nu vrem să întârziem procesul de vaccinare şi nu vrem ca cei din linia întâi – cei mai expuşi – să rateze această oportunitate din motive birocratice”, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru AGERPRES.

Vezi și Vaccinul Moderna, imunitate de cel puțin doi ani împotriva coronavirus

Vaccinul anti coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinovac Biotech are o eficienţă de 78%

 

Ministerul vrea să crească numărul entrelor de vaccinare împotriva COVID-19

Ministerul Sănătăţii lucrează la modificarea ordinului comun cu ministerele de Interne, Apărării şi Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

- Reclama -

„Vrem ca, în cel mai scurt timp, să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii privind respectarea condiţiilor prevăzute.

Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare va fi necesar acordul deţinătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea Comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a mai solicitat Direcţiilor de sănătate publică să dispună ca în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcţioneze în parametrii legali.

„Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcţionare, respectarea circuitelor, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare”, precizează ministrul.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele