Miniștri care ar putea fi remaniați: Dîncu de la apărare, Cîmpenau de la educație

1
dincu cimpeanu

Vuiește presa de zvonuri privind remanieri de miniștri. Fie că e vorba despre ”eminența cenușie” a PSD-ului, Vasile Dîncu, fie că e vorba de ministrul Educației, domnul Cîmpeanu, un rector de Agronomie care face din România una ”educată”, după voia Președintele Iohannis.

 

Evident că pot fi zvonuri, dar dacă premierul Ciucă chiar pleacă în curând în vacanță. ca, de, a muncit din greu tot anul, te poți gândi că se vor face ceva mișculații politice în lipsa lui.

Cam ce s-a întâmplat cu Ceaușescu în 1989 când, plecat în Iran, s-a trezit cu o revoluție la el în țară… care i-a și fost fatală!

Vezi și Dâncu îl face mincinos pe Dragnea

Dar, să ne întoarcem la ale noastre… Dîncu și Cîmpenau sunt pe făraș

Ieri au apărut, din senin, informații cum că PSD discută despre o eventuală schimbare din funcție a ministrului apărării, Vasile Dîncu pentru că ”există o presiune internă deoarece a făcut greșeli mari”.

Decizia nu a fost încă luată, iar liberalii cred este o problemă internă a PSD și că o eventuală remaniere nu a fost discutată în coaliție.

Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere dar se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis.

Cîmpeanu este pe făraș din cauza proiectului de legi ale educației, mai ales vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului.

Se pare că generalul și Premierul Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL și este susținut puternic de Klaus Iohannis.

Concret, g4 media spune că plagiatul lui Ciucă a reintrat puternic în discuția publică la jumătatea lunii iulie, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectelor legii educației care prevăd 3 modalități de protejare a plagiatorilor:

desființarea CNATDCU – instituția-cheie în soluționarea plagiatelor din doctorate -,

posibilitatea renunțării gratuite și fără motivare la titlul de doctor de către orice plagiator și

amnistierea plagiatelor după 3 ani.

Președintele Iohannis ar fi respins explicit amnistierea plagiatorilor, într-o discuție la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, pentru ca amnistierea sa fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică.

Vezi și Ministrul Cîmpeanu explică cum CNATDCU se transforma în Comisia Naţională de Etică a Titlurilor Universitare

Acum, că e vară și lumea mai pleacă și în concedii, e posibil ca deciziile în cazul celor doi să întârzie.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele