Miniștrii PSD nu se țin de cuvânt nici măcar când spun că demisionează

0

Niciun ministru din cabinetul Grindeanu nu și-a depus până la această oră demisia din guvern.

“Până la momentul trimiterii acestui răspuns nu a fost înregistrată la Cabinetul prim-ministrului și nici la SGG demisia niciunui membru al Guvernului”, se arată într-un răspuns al Biroului de presă al Executivului la o solicitare AGERPRES.

Miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii acreditați la Palatul Victoria, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că este posibil ca unii dintre membrii Cabinetului său să demisioneze în cursul zilei.

Ieri, 13 iunie 2017, soluţia găsită de conduceresa PSD la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a-şi da demisia era ca membrii PSD ai Guvernului să se prezinte cu demisiile scrise la şedinţa Comitetului Executiv de miercuri, lăsându-l astfel astfel pe Grindeanu premier fără cabinet, au dezvăluit surse politice pentru România TV. Astăzi se fac că „plouă”!

Citiți și Demisia lui Grindeanu, cerută de un cor de PSD-işti, contestată de Ponta

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, potrivit România TV şi News.ro, care citează surse politice. Sorin Grindeanu a refuzat să plece de bună voie de la Palarul Victoria.

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu în cadrul PSD, încheiată duminică, vine în spirijinul ideii de remaniere: nu mai puţin de 20 de miniştri au picat testul de evaluare şi doar trei au trecut: Carmen Dan, ministrul de Interne, Petre Daea, ministrul Agriculturii, şi Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

În cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate de News.ro.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (…) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

La o întrebare privind reacţia partidului în cazul în care Sorin Grindeanu va refuza să demisioneze, în pofida unei eventuale decizii a PSD, Dragnea a răspuns: ”Nici n-am văzut unde e soba, unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile (…) Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta”.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu afirma, într-o postare pe Facebook, că România are astăzi în faţă mai multe oportunităţi, care o pot îndrepta decisiv pe drumul progresului şi prosperităţii, dar că pentru asta este nevoie de stabilitate şi predictibilitate. El amintea că votul din decembrie 2016 a arătat că şi românii vor acelaşi lucru „un guvern cu largă susţinere parlamentară şi stabil”, iar încrederea acordată de români „nu poate fi înşelată cu noi schimbări, noi crize politice, eventual alte alegeri – într-un cuvânt instabilitate”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele