Ministrul Culturii: Avem o datorie sacră!

0
romascanu

Lucian Romaşcanu, Ministrul Culturii susține că Ziua Culturii Naţionale reprezintă, în fiecare an, un prilej de a aduce în prim-plan personalităţile care ne onorează prin dedicarea şi munca lor, dar şi de a vorbi despre ţara noastră ca destinaţie culturală pentru cei interesaţi să ne cunoască istoria, tradiţiile, obiceiurile şi artiştii – tezaur.

 

Cu acest prilej, Ministerul Culturii organizează în data de 15 ianuarie, începând cu ora 19.00, alături de Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, un eveniment care va aduce pe scena TNB artişti de seamă ai instituţiilor menţionate, precum Diana Decuseară, Ghenadie Gâlcă, Iurie Focşa, Aliona Triboi, Oana Pellea, Mariana Mihuţ, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Daniel Magdal sau baritonul Iordache Basalic.

„Avem o datorie sacră. Aceea de a ne onora personalităţile, operele de artă şi patrimoniul naţional. Îi încurajez pe români, de la cei mai tineri până la cei mai vârstnici, să continue să îşi respecte istoria, identitatea naţională şi tradiţiile, pentru că acestea reprezintă singura carte de vizită care nu îşi va pierde nicicând valoarea. La mulţi ani!”, a declarat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Programul include şi proiecţia a două filme care prezintă istoria Teatrului Naţional din Chişinău şi pe cea a Operei Naţionale Bucureşti (ambele instituţii aflându-se în an centenar), un recital de poezii ale lui Mihai Eminescu şi un concert al Orchestrei ONB. De asemenea, în foaierul TNB va avea loc o expoziţie de artă, prin implicarea ArtSafari, printre lucrările expuse regăsindu-se opere ale marilor pictori Nicolae Tonitza şi Nicolae Grigorescu.

Pământul dezvoltă inele ca Saturn, dar din deșeuri spațiale și sateliți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele