Ministrul Drulă anunță concedieri la Metrorex

0
catalin drula usr

Metrorex a fost un loc bun în care să te angajezi, spune ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă spune că a primit informații de la directorul companiei și de la membrii consiliului de administrație. Conform acestora, organigrama ar fi „împănată cu posturi un pic inutile”.

 

Ministrul a spus, la postul public de televiziune, că acum se lucrează la o nouă organigramă şi că vor urma restructurări.

Întrebat dacă vor fi daţi oameni afară, Cătălin Drulă a răspuns afirmativ.

Vezi și Romprest cere de 5 ori mai mult pe serviciile de salubritate la Sectorul 1 decât se plătește în Oradea

Ministrul Drulă: Organigrama este aglomerată

„Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănate cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână”, spunea ministrul Transporturilor, la Digi24, în luna martie.

„Este în legea bugetului de stat: o companie care a avut pierderi mari anul trecut nu poate avea cheltuieli cu personalul decât cât avea la începutul anului 2020. Ca urmare a aşa-zisei negocieri a Contractului Colectiv de Muncă, în condiţii de pandemie, s-au crescut salariile cu 18 la sută. S-au dublat salariile în 5 ani, sporul de metrou, care ar fi trebuit primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile”, a conchis ministrul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele