Ministrul Economiei amenință Primăria București cu ANAF dacă nu plătește facturile de energie

0
- Reclama -

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că ELCEN (companie deținută de minister) a emis joi o somație către Compania Municipală Termoenergetica București, din subordinea Primăriei București, pentru plata în 15 zile a 169 de milioane de lei – contravaloarea energiei termice livrate în luna 2019.

 

În cazul în care Compania Municipală Termoenergetica nu va da curs somației de plată, ELCEN va cesiona creanța către ANAF, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

“Trebuie să recunosc că sunt profund dezamăgit de comportamentul Termoenergetica. Atunci când s-a semnat contractul dintre ELCEN și Termoenergetica, anul trecut, înainte să înceapă iarna, am crezut că Termoenergetica nu va repeta practicile falimentare ale RADET-ului, adică să beneficieze de energie termică fără să plătească facturile pe care s-au angajat să le plătească.

ELCEN și-a îndeplinit angajamentul și a livrat energie termică în luna decembrie, iar bucureștenii nu au au avut de suferit din cauza ELCEN, ci doar din cauza rețelei de distribuție de căldură, administrate de Primăria Generală a Municipiului București, care a tot avut avarii, defecțiuni și tot felul de probleme. Acum, pe bună dreptate, ELCEN, cere plata pentru căldura furnizată, somând Termoenergetica să plătească factura în termen de 15 zile. Dacă Termoenergetica ignoră această somație, vom cesiona creanța ANAF-ului și sunt convins că ANAF știe să recupereze sumele restante”, a declarat Ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit comunicatului citat.

- Reclama -

Citește și: ELCEN, dialog de la distanță cu Firea

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele