Ministrul Grindeanu și-a mai angajat un prieten pe salariu bun la stat: Lucian Taropa, membru CA al Autorităţii Aeronautice Civile

0
grindeanu
- Reclama -

Lucian Taropa a fost numit la 11 octombrie 2022 membru definitiv al Consiliului de Administrație al Autorităţii Aeronautice Civile, cu un mandat de patru ani, potrivit contractului publicat pe site-ul oficial al instituției. Taropa a fost director general al aeroportului din Timişoara și este prieten de familie cu ministrul Sorin Grindeanu, cel care a făcut numirea.

 

Grindeanu îl numise de altfel pe Taropa în funcția de membru interimar al consiliului de administrație la autoritatea aeronautică încă din ianuarie 2022, una dintre primele sale decizii ca ministru.

La acel moment, Grideanu declarase că „în primul rând este o numire temporară, provizorie. Apoi, este vorba de un om cu experienţă în aviaţie”. Ministrul Transporturilor a negat că numirea lui Taropa ar avea vreo legătură cu prietenia dintre ei.

Lucian Taropa este prieten cu familia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ei apar în fotografii publicate în presă, în vacanţă, în Italia sau Elveţia, împreună cu soţiile. În plus, soţiile celor doi, Tiana Taropa şi Teodora Grindeanu, au fost asociate în cadrul firmei Duofarm SRL din Dumbrăviţa Timiş, care operează, printre altele, şi o farmacie din Timişoara, potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial. În trecut, Taropa l-a împrumutat pe Sorin Grindeanu cu suma de 20.000 de euro, potrivit Economedia.ro.

- Reclama -

Noul contract de mandat al lui Taropa este valabil timp de patru ani, până la 10 octombrie 2026. El va primi o indemnizație fixă brută de 15.168 de lei lunar, plus o indemnizație variabilă, a cărei valoare nu este menționată în contract și e condiționată de îndeplinirea uor criterii de performanță.

Lucian Taropa are dreptul să primească telefon, laptop și tabletă de la Autoritatea Civilă.

Alături de Taropa a fost numit membru în CA și Mihai Neacșu, fratele baronului PSD Marian Neacșu.

Citește și Mihai Neacșu, fratele PSD-istului Marian Neacșu, post bine plătit la Autoritatea Aeronautică Civilă

Mihai Neacșu nu are nici o experiență relevantă sau pregătire academică în domeniul aeronautic. Toată experiența sa profesională este la firma de familie Estrella Imex SRL, al cărei obiect de activitate este cultivarea cerealelor (mai puțin orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, potrivit portalului specializat Confidas. El a fost mai întâi director de vânzări, apoi administrator.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele