Ministrul Justiției a demis conducerea Penitenciarului Drobeta

0
Catalin-Predoiu
Catalin Predoiu, minstrul Justiției
- Reclama -

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a demis marți pe directorul și directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin ca urmare a evaluării ce a dus la eliberarea condiționată din închisoare a criminalului în serie care, proaspăt eliberat, a incendiat o adolescentă, potrivit unui comunicat al ministerului.

 

De asemenea, Predoiu a sesizat Inspecția Judiciară pentru un control legat de eliberarea condiționată a deținutului Ion Turnagiu.

Un bărbat condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen a incendiat vineri seara o fată de 17 ani din Mehedinți, care l-a reclamat pentru viol și agresiune. Tânăra este în stare critică și are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a demarat un control pentru a clarifica în ce mod a fost instrumentat dosarul în care tânăra a formulat acuzații de viol.

- Reclama -

 

Comuniactul integral al Ministerului Justiției:

 

  1. Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului-verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  1. Ministrul Justiției l-a demis din funcție, astăzi, 16 iunie 2020, pe directorul adjunct al Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin, în urma evaluării procesului – verbal nr.20020/169 din 28.03.2019 emis de Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin privind deținutul Ion Turnagiu.
  1. Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare a CSM în vederea efectuării de verificări cu privire la modul de respectare a dispozițiilor legale care reglementează liberarea condiționată în dosarul 3349/225/2019 al Tribunalului Mehedinți privind cererea de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.
  1. Ministrul Justiției a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, astăzi, 16 iunie 2020, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a efectua un control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

Citește și: Predoiu către procurori: Urmăriţi banii rezultaţi din infracţiuni, nu numai infractorii, luaţi-le banii produşi prin infracţiuni

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele