Predoiu se plânge că a fost obligat să semneze majorarea pensiilor speciale ale magistraților

3
Catalin-Predoiu
Catalin Predoiu, minstrul Justiției
- Reclama -

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, se plânge că a fost obligat să semneze un ordin care prevede majorarea salariilor și a pensiilor speciale ale magistraților pentru a evita ”procese și cheltuieli de zeci de milioane de lei.”

 

”Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem”, a spus ministrul.

Predoiu a adăugat că există un fenomen incontrolabil al proceselor câștigate de magistrați, care cer în instanță plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale.

Vezi și Stelian Ion: pensia nu poate depăşi cuantumul unui salariu

Până la finalul anului, ministerul Justiției va face un proiect privind salarizarea unitară în sistemul judiciar pentru a rezolva dezechilibrele din sistem legate de grade, funcții sau sporuri, a mai anunțat acesta.

- Reclama -

Tot vineri, Predoiu a declarat că Secția specială va fi desființată până în luna martie.

Cuantumul pensiilor magistraţilor sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată, cf Legii speciale nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022 acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei.

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele