Ministrul Justiției susține că e totul în regulă cu declarația lui de avere

0

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a precizat, în urma informaţiilor “tendenţioase din presă privind declaraţia de avere”, că documentul a fost completat cu respectarea strictă a legii, explicând că a menţionat veniturile obţinute în 2020, când era doar deputat, în timp ce acelea primite ca ministru şi membru al CSM vor fi trecute în declaraţia din 2022.

 

“Este greşit şi răuvoitor să se raporteze cineva doar la veniturile din salariul de deputat, ca să susţină că veniturile nu ar justifica suma economisită, fără să ţină cont de prevederile legale privind depunerea declaraţiei de avere”, a afirmat el.

“Este de înţeles şi respect interesul public pentru veniturile politicienilor, pentru că sunt la mijloc bani publici. De aceea, este important ca fiecare politician să completeze corect şi cu onestitate declaraţiile de avere, care sunt documente publice. În momentul în care aceste declaraţii de avere sunt prezentate tendenţios şi cu rea-credinţă, nu mai este însă vorba de a sluji interesul public, ci de a-l manipula şi intoxica”, afirmă Stelian Ion.

El adaugă că face precizările “din respect pentru toţi oamenii oneşti, invadaţi de informaţii eronate şi mincinoase”.

“Declaraţia mea de avere, depusă în iunie 2021, a fost completată cu respectarea strictă a legii. Astfel, declaraţia de avere s-a completat în 2021 la rubrica «venituri» cu menţionarea sumelor obţinute în anul 2020, perioadă în care eram doar deputat, pentru că aşa mă obligă legea să declar. Între timp, am încasat venituri şi ca ministru, şi ca membru de drept al CSM. Acestea vor apărea, în mod legal, în declaraţia de avere pentru anul fiscal 2021, al cărei termen de depunere este iunie 2022”, explică el.

Datoria guvernamentală: 49,9% din PIB

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele