Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu nu știe, dar nu mai poate face nimic

0

Cum nu era de așteptat, Guvernul Grindeanu – Dragnea – Saideh este vocal pe probleme de salarii, nu pe probleme de dezvoltare durabilă a României. Asta e bine, cel puțin dacă ne gândim că au lăsat deoparte ordonanțele pe justiție care încercau să facă scăpați câțiva politicieni hoți.

Deci, e bine să vorbim în guvern despre salarii, dar rămâne de văzut dacă vorbim cu folos. Până acum pare că nu!

Ce face Guvernul? Prin doamna Lia Olguța Vasilescu, Guvernul pare că negociază cu toate părțile implicate cu scopul de a duce un proiect de lege în Parlament unde să fie votat de majoritatea PSD – ALDE și apoi să se dea drumul la bani către bugetari.

Poate că negocierile vor merge, prin Parlament va trece, președintele îl va respinge și apoi îl va semna după alte negocieri. Deci doamna Lia Olguța Vasilescu are multă treabă care îi va uza, poate chiar călca în picioare imaginea de ministru potent, vocal, femeie de stat!

Dacă privim în viitor vedem o lege ”ciobănită” de negocieri, măriri salariale minore, fonduri insuficiente, împrumuturi disperate ale statului pentru a susține creșterile salariale, poate chiar proteste ale nemulțumițilior.

Deci, ce urmează în acest caz? O remaniere, cel puțin, iar doamna ministru care acum declară fără rezerve „nu am niciun stres”, cu dublă negație, deci, în realitatea sa interioară e la capătul puterilor, va fi cu siguranță remaniată, după ce va fi blamată și terfelită în gunoiul în care sfârșesc liderii carismatici ai PSD-ului.

Poate că ministrul știe asta, dar ce are de făcut? Nimic, chiar nimic.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele