Roman, PNL: Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament

Impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale "este blocat la Comisia de buget finanţe"

0

Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament, în cazul în care o ordonanţă de urgenţă a Guvernului ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR, a afirmat miercuri liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

 

Atenţionat într-o conferinţă de presă asupra faptului că Guvernul ar putea da o OUG privind impozitarea pensiilor speciale, Roman a spus: “Am luat în calcul toate variantele. (…) Teoretic este posibil dar, având în vedere precedentul că Avocatul Poporului nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD-ului, noi aşteptăm ca orice ordonanţă să fie atacată de Avocatul Poporului la CCR. Din acest motiv, deocamdată nu am apelat la acest instrument.

Deputatul PNL a amintit că, la ora actuală, amendamentul PNL privind impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale “este blocat la Comisia de buget finanţe”.

“Pur şi simplu nu vor să-l voteze. Deci domnul Ciolacu şi PSD mint. Dacă vrem să eliminăm pensiile speciale, ele pot fi eliminate doar aşa cum au fost introduse – prin lege în Parlament”, a spus Roman la Parlament.

DIICOT: 4 români reținuți pentru constituirea unui grup infracțional organizat

El a adăugat că, dacă toate demersurile vor eşua în Parlament, PNL va apela la alte instrumente.

“Luăm în calcul inclusiv varianta angajării răspunderii Guvernului sau a unei ordonanţe, după ce am finalizat integral procedurile parlamentare. (…) Dacă într-o lună de zile nu vor rezolva această problemă, înseamnă că nu vor să o rezolve, şi atunci Guvernul mai are două instrumente de atac. (…) OUG, din punctul nostru de vedere, va fi atacată la CCR de sluga PSD-ului, doamna Renate Weber”, a spus Roman.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele