Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, atac de cord din cauze nenaturale

0
soigu kiev

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, care nu a mai fost văzut în public de multă vreme, a avut un atac de cord masiv, dar nu din cauze naturale. Relatearea aparține lui Leonid Nevzlin, un om de afaceri rus care a fugit în Israel, citând propriile sale surse din Moscova, transmite zn.ua.

 

Şoigu este în afara jocului, poate că va deveni invalid dacă supravieţuieşte. A avut brusc un atac de cord masiv, este la terapie intensivă, conectat la aparate. Există zvonuri că atacul de cord nu ar fi putut avea loc din cauze naturale”, a scris pe Facebook Nevzlin.

Omul de afaceri a mai adăugat că în Rusia au fost arestaţi douăzeci de generali, care sunt suspectaţi de deturnare de fonduri alocate pentru pregătirea războiului din Ucraina.

În postarea de pe Facebook, el scrie că 20 de generali ai Ministerului Apărării din Federaţia Rusă ar fi fost arestaţi, după ce s-a descoperit că, din 2014, aceştia ar fi furat din banii pe care Putin i-a alocat pentru pregătirea unei invazii pe scară largă în Ucraina.

Vezi și Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, anunță continuarea brutală a războiului împotriva Ucrainei

„Surse din FSB spun că, dacă nu încheie o înţelegere privind ancheta, va fi transferat la centrul de arest preventiv Matrosskaia Tişina sau Lefortovo”, spune Nevzlin.

Dvorkovici a părăsit postul de preşedinte al Fundaţiei Skolkovo pe 18 martie 2022 şi a decis să se concentreze pe dezvoltarea proiectelor educaţionale. Observatorii au atribuit acest lucru lipsei de voinţă a oficialului de a sprijini războiul împotriva Ucrainei.

Vladislav Surkov, suspectat de furt

Şi fost eminentă cenuşie a lui Putin, Vladislav Surkov, se află în prezent în arest la domiciliu, fiind suspectat de furt de bani alocaţi pregătirilor de război.

Pe 11 martie, jurnalistul Andrei Soldatov a vorbit despre represiunile asupra Serviciului 5 al FSB – departametul Exteren care are şi Ucraina în zona sa de responsabilitate. Potrivit jurnalistului, şeful structurii, Serghei Beseda, se află acum într-un centru de arest preventiv din Lefortovo.

De asemenea, jurnalistul de investigaţie Gristo Grozev a relatat despre arestarea de către FSB a directorului adjunct al Gărzii Naţionale, Roman Gavrilov. Unele surse spun că este din cauza „scurgerii de informaţii militare care au dus la decese”, iar alte două susţin că a fost „utilizare cu risipă de combustibil”.

Fuga din 2003

În 2003, Nevzlin a fugit din Rusia în Israel, pe fondul unei investigaţii susţinute de Kremlin asupra companiei sale petroliere Iukos. Nevzlin a deţinut Yukos împreună cu Mihail Hodorkovski, care a fost închis de un tribunal din Moscova sub acuzaţia de fraudă şi, mai târziu, de delapidare şi spălare de bani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele